Peberkager

PeberkagernePeberkager
½ kg sukker
250 g smør, stuevarmt
2 dl piskefløde
2 dl sirup
2 spks. bagepulver
4 tsk. stødt ingefær
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt sort peber
4 tsk. stødt kardemomme
2 spks kakao
hvedemel til dejen bliver fast, men ikke hård.

Rør sukker og snør sammen, tilsæt først fløden, så de øvrige ingredienser. Ælt mel i, til dejen er til at forme, ikke mere. Hvor meget afhænger af, hvilket mel du bruger. Sigtet speltmel er fint, men det suger meget mere væske end almindeligt hvedemel, og man skal bruge mindre. Lad dejklumpen ligge i køleskabet mindst natten over, før du går i gang med udrulningen.
Rul dejen meget tyndt ud og stik den ud til rensdyr, grise eller hvad man nu har forme til. Den dej, der bliver til overs, samles og rulles ud igen. Bag kagerne på bagepapir ved 180 grader, til de er gyldne, men de må ikke blive mørke, så bliver de bitre.
(Camilla Plum: Jul. Politiken, 2007)

Kagedåsen-opskrifter

Print Friendly, PDF & Email