Article
10 comments

En pose blandet fra Brugsen

For et par dage siden viste jeg billeder af min lysegule røllike Credo. Jeg har også andre rølliker. De stammer fra en pose med blandede pastelfarver, som jeg købte i Brugsen for et par år siden.

De har levet en lidt omtumlet tilværelse med megen flytteri rundt i haven, indtil de har fundet deres plads. Det er det med farverne. Jeg synes tit, at det er svært med frøblandinger med blandede farver. Hvor skal man sætte planterne før man ved, hvad farve de har?  De her har fået plads i et bed med andre lyserøde og rosa blomster. De gule og hvide i andre bede.

Jeg har også haft blandede lupiner stående i potter et helt år indtil de kom i blomst. Det er lidt bøvlet, så fremover bliver de sået eller sat i rækker i skære- eller køkkenhaven.
I år har jeg sået en pose med rølliker i brændte farver. De blev sået inde i potter, og er nu flyttet ud i en række i skærehaven. Der skal de stå indtil de blomstrer næste år, hvor de så skal flyttes hen til deres blivende sted.

Jeg har først ferie om et par uger, men har en enkelt fridag i dag 🙂 Den skal vies til ukrudtet.  Det er gået fuldstændig amok i haven med alt den sol og regn. Alting vokser helt vildt. Det ser faktisk meget vildt ud, og jeg kan slet ikke følge med. Det er lidt ligesom med bloggeriet i øjeblikket. Det er ikke meget, jeg når rundt i blogverdenen. Jeg får mange dejlige kommentarer, som jeg sætter STOR pris på. Men jeg er ikke så god til at kommentere hos andre i øjeblikket. Det kommer…. jeg bare lige ud og fjerne ukrudt først 😉

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

 1. Skønne rølliker 🙂 Blandede farver i frøposer er bestemt en udfordring i farveafstemte bede. Men det lyder som en rigtig god løsning med at placere blandede farver i skærehaven det første år.

  Det bliver dejligt, når du har fået fjernet ukrudt – så har man sådan en rigtig god og tilfreds fornemmelse bagefter. Rigtig god arbejdslyst 🙂

  Reply

 2. Skønne billeder :)Kender godt problemet med at så noget og hvilken farve har det så ??
  Jeg prøvet at gøre lidt som dig men det er noget omstændigt..
  Her hos mig vokser alting også bare stærkt og med 3 børn hjemme hele ferien bliver de prioriteret højere end blog livet 🙂
  God dag i haven til dig 🙂
  Mange hilsener Karina

  Reply

 3. Hej Ina…
  Nej hvor sjovt – faldt tilfældigt forbi her – og så er det jo Ina fra Sosu-skolen 🙂
  Kan du huske mig – arbejdede som sekretær hos jer for mange år siden…
  Du ligner dig selv – og det er en skøn og inspirerende blog du har her. Den vil jeg til at følge lidt med i!
  Hils på skolen!
  Hilsen Kirsten

  Reply

  • Hej Kirsten

   Ja, jeg kan godt huske dig, men det er længe siden.
   SOSU C er har både ændret navn og er vokset meget siden dengang. Vi er over 200 ansatte nu 😉
   Dejligt at du kom forbi, og du er meget velkommen som følger 🙂

   Reply

 4. Jeg har en helt lignende røllike-udfordring i min have. Jeg købte to forskellige blandinger – en pink/rosa- og en pastelfarvet. Lige nu står de tilfældigt, hvor de blev sat før jeg kendet farven, men farvesammensætningen i resten af bedene er stort set lige så tilfældig, så det gør ikke så meget endnu. Det første år i haven skulle jeg bare have så meget som muligt igang, så hurtigt som muligt 🙂

  Når jeg får lidt mere styr på farveholdningen i de forskellige bede, bliver de sikkert også rykket en del rundt, sammen med meget af det andet.

  Reply

 5. hvor er de fine ,ja man burde anlægge en skærehave i et hjørne af urtehaven
  Jip

  Reply

 6. Jeg håber du har fået has på noget ukrudt idag det har jo været skønt havevejr. Det er godt at have et sted at opbevare de frøsåede inden man ser deres farver. Dine rølliker er ret skønne især den øverste.

  Reply

 7. Tak for kommentarerne. Jeg fik fjernet meget ukrudt og klippet mange afblomstrede stauder ned i går. Men der er stadig meget ukrudt, så jeg kunne godt have brugt et par dage mere 😉

  Reply

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield